کارشناس تغذیه و رژیم درمانی مرکز بهداشت شهرستان کهگیلویه گفت: عوامل متعددی در بروز چاقی نقش دارند که شامل عوامل ژنتیکی، فیزیولوژیکی، محیطی وعاطفی اند.
کارشناس تغذیه و رژیم درمانی مرکز بهداشت شهرستان کهگیلویه گفت: عوامل متعددی در بروز چاقی نقش دارند که شامل عوامل ژنتیکی ،فیزیولوژیکی،محیطی و عاطفی اند.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج؛ مرضیه کامران با اشاره به اینکه عادات غذایی خاص از جمله افراط در مصرف شکلات، نوشابه های گازدار، چیپس و موارد مشابه و نیز عدم تحرک از عوامل موثر در بروز چاقی نوجوانان است. کامران ادامه داد: خطر ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی در مردان و زنانی که در دوره نوجوانی اضافه وزن داشته اند،افزایش می یابد، در مردان خطر ابتلا به سرطان کولون و روده و در زنانی که در دوره نوجوانی اضافه وزن داشته اند خطر ابتلا به آرتریت بیشتر است.
کارشناس تغذیه و رژیم درمانی مرکز بهداشت شهرستان کهگیلویه تصریح کرد: با توجه به اینکه چاقی زمینه ساز انواع بیماری های متابولیک مانند بیماری های قلبی و عروقی، دیابت، افزایش فشارخون و انواع سرطانها است،باید به دانش آموزان توصیه شود که در برنامه غذایی روزانه خود از پنج گروه غذایی اصلی و گروه متفرقه در حد تعادل استفاده نمایند.
کامران افزود: تشویق به ورزش و تحرک بدنی و محدود کردن مصرف غذاهای حاوی مواد قندی (مثل شکلات و شیرینی) و کم کردن مصرف چربی ها در نوجوانانی که اضافه وزن دارند مفید است.
وی بیان داشت: معلمین و مراقبین سلامت مدارس باید به نوجوانان تذکر دهند که گرفتن رژیم غذایی برای کاهش وزن در سنین مدرسه و بلوغ که بدن در حال رشد است ،موجب بروز کمبود مواد مغذی مورد نیاز برای رشد بدن می شود و به ویژه کمبود ریز مغذی هایی مانند آهن، روی و کلسیم سلامت آنها را به مخاطره می اندازد.
کامران تاکید کرد:کاهش سرعت رشد،کم خونی فقر آهن، تاخیر در بلوغ جنسی، کمبود کلسیم و متعاقب آن پوکی استخوان در بزرگسالی، کاهش قدرت یادگیری و کاهش مقاومت بدن در مقابل بیماری ها از جمله عوارضی است که به دنبال کمبود ریز مغذی ها ایجاد می شود./9
خبر:آرمان شفایی